desktop
tablet
phone

“Sängen var Väldigt skön, Rent och snyggt i rummet and i köket !! Mysig miljö !!“

/ Anna

Anläggningen

Detta bed & kitchen ligger ca 10 minuters bilresa från Varbergs centrum, ute på landet i vacker lugn skön och miljö, och bara 2 km från västkustens pärla Träslövsläge.
Ett gammalt fiskeläge som fortfarande är produktivt. Här finns fiskaffär, ett populärt glasscafé, sandstrand med salta bad och norra Skandinaviens bästa surfingparadis.
Som gäst har du tillgång till en fantastisk trädgård,rummen är personligt inredda med sköna sängar,fullt utrustat gemensamt kök, matsal med TV och gratis Wifi.

Vi har en ny avdelning Lyckliga Gatan några trappsteg ner som vi har öppnat upp april 2015 där finns nytt kök, sällskapsrum och 8 st 2 dubbelrum med och egen dusch och toalett.

På första våning Positiva Gatan har vi 9 nyrenoverade rum färdiga i april 2019. De är 4-5 bäddars familjerum med egen dusch och toalett på rummet,där är 2 st fullutrustade kök med utsikt mot den stora trädgården, kanin hagen och skogsdungen i bakgrunden samt en stor matsal med TV.

I den lummiga trädgården med stora gräsytor för spel och lek, många sittgrupper för umgänge, kan ni använda vandrarhemmets grillutrustning. Där finns även en lekplats med studsmatta, rutschkana och gungor samt olika spel. Här kan ni gosa med kanin och katt.

Detta ligger knappt 30min till Ge-Kås i Ullared,Liseberg ca 1 timme, färjan till Grenå DK ca 10 min och bara 3min till E6/E20

Turistbranschen är tyvärr en av de största miljöbovarna, en av de största är tvätten. Därför ger vi er möjlighet att hjälpa oss att spara på naturen.Ta med egna lakan och handdukar om ni inte har möjlighet till det går det givetvis att hyra detta.

Husets historia

Vandrarhemhemsbyggnaden, uppförd 1900, var från början traktens fattiggård för gamla och ”lytta”.
Här fick de husrum och gården blev deras levebröd. Där de fattiga jonen fick hjälpa till på gården.
Fattiggården blev 1954 då man sa att det inte fanns några fattiga familjer längre ett mer traditionellt ålderdomshem, och vid kommunsammanslagningen 1967, blev här i stället vandrarhem.

I källaren fanns en gammal vedeldad bakugn för 50 stora brödkakor, likrum och dårceller med rejäla kedjor att låsa in jonen med. Enligt en granne vars mor har berättat för honom att 1912 kom det en häst droska med en man med tvångströja som skulle sova över i ett av dårcellerna för vidare transport till Santa Maria i Helsingborg. Om man gillar att prata med okända andar, så finns det några gamla snälla själar kvar.

Fakta

2 km 

till Ica Nära

4,5 km 

till Coop och Apotek

2 km 

till Bad

2,5-5 km 

till Surfingparadis

4 min 

till Motorväg E6/E20

33 km 

till Gekås Ullared

10 min 

till Färja Gekås

10 min 

till Varbergs fästning

10 min 

till Naturum Getterön

12 km 

till Grimeton världsarv

2 h 

till Malmö

1 h 

till Göteborg

Färdbeskrivning hit